Esittely

Välijoen Riistamiehet ry on Välijoella 1962 perustettu metsästysseura, jonka toiminta-alueen keskus sijaitsee Rovaniemen kaupungin keskustasta kaakkoon kantatie 78:ää pitkin n. 25 km Ranualle päin. Seura on heti perustamisestaan lähtien toiminut kahden kylän alueella, Välijoki, jossa seura perustettiin sekä Kivitaipale Ranuantien varressa. Jäseniä on nykyään n. 250 ja metsästysmaita on vuokrattuna yksityisiltä n. 15000 ha.

Seuran keskuspaikkana toimii maja Vähäjoen rannalla. Sieltä löytyvät tilat kokoontumisiin, majoittumiseen, taukoihin ja vaikkapa hirvenhiihtokilpailujen järjestämiseen. Nylkyvaja lihankäsittelyyn, jossa on hyvät tilat ja välineet syksyisen hirvenmetsästyksen tarpeisiin. Lisäksi pihapiirissä on vielä kota missä on hyvä paistaa makkarat ja kiehauttaa kahvit. Kota onkin syksyisin kovassa käytössä. Viimeisimpänä olemme rakentaneet saunarakennuksen takkahuoneineen.

Seuran jahtimailla, kalkkipitoisen maankamaran, rehevän kasvuston, riistarikkaiden metsien keskellä on vanhaa korpea sekä nuorta taimikkoa, vaaroja, peltoaukeita, jokia, järviä, kanervikoita, hyllyvää lettoa ja suota. Riista on monipuolista ja kannat ovat hyvät. Seuralla on lisäksi hyvät kalastusvedet käytössään.