Ammunnan ja metsästyksen teemapäivä naisille 14.5.2016

Välijoen Riistamiehet järjesti yhdessä Narkaus-Kämän Erän, Suomen Metsästäjäliiton Lapin Piirin ja Rovaniemen Seudun Riistanhoitoyhdistyksen kanssa metsästykseen ja ammuntaan perehdyttävän teemapäivän, joka oli sunnattu naisille. Tarkoituksena oli, että teempäivän jälkeen naisilla olisi parempi ymmärrys siitä mitä metsästys ja ammunta harrastuksina ovat ja mikä miehiä kiehtoo näissä harrastuksissa. Tapahtumaan osallistui yli kaksikymmentä naista, joilla oli vaihteleva kokemus päivän aiheista. Osa oli metsästystä harrastavia ja osa taas ei ollut aseisiin juuri koskenut. Teemapäivän onnistumisen takaajina toimi yli kymmenen erittäin kokenutta metsästyksen ja ammunan harrastajaa tapahtuman järjestävistä seuroista ja yhdistyksistä.
Päivä alkoi Välijoen Riistamiesten majalla tervetuliaistoivotuksin ja kahvitellen. Kun majalla oli saatu ripaus metsästyksen historiaa, aseiden käsittelyn sekä ratakäyttäytymisen teoriaa höystettynä ampumalajien esittelyllä, siirryttiin Narkaus-Kämän Erän ampumaradalle, jossa osallistujat saivat kokeilla erilaisilla aseilla ampumista lajeina mm trap ja karhumerkin ampumasuoritus.
Teemapäivän päätteeksi palattiin Välijoen Riistamiesten majalle syömään sekä virkistäytymään saunoen ja jopa uiden.
Saadusta palautteesta päätellen päivä onnistui hyvin ja osallistujat nauttivat päivän annista sateisesta säästä huolimatta. Niinhän ne kelit ovat syksyisinkin usein sateisia ja tuulisia, kun miehet teemapäiviään viettävät hyvän harrastuksen parissa.
Erityiskiitokset tapahtuman ideoinnista ja onnistuneista järjestelyistä Pirjo Kunnarille ja Erkki Ruokaselle
Sako Oy:lle kiitokset aseiden lainasta.
Juha Haapamäki /SML Lapin piiri, kiitos historiasta
Rovaniemen Seudun Riistanhoitoyhdistykselle kiitos tuesta
Kiitos päivän järjestelyihin osallistuneille talkoolaisille Kai, Aimo, Pekka, Risto, Juha, Sami ym


Yllä olevat kuvat ovat Sami Keräsen ottamia ja ne löytyvät myös kuvagalleriasta kohdasta seuratoimintaa